Start

Toen in 1925 Abraham Boer gevraagd werd enkele karrenvrachten grind te vervoeren, kon hij niet vermoeden, dat daarmee de basis gelegd werd voor een succesvol en internationaal gerenommeerde transportonderneming.

Honderd jaar

Honderd jaar na het aanvaarden van deze opdracht van het Hoogheemraadschap, staat Jan Kees Boer Transport bekend als een degelijk en betrouwbare partner in logistieke dienstverlening. Een bedrijf waar efficiëntie en kwaliteit hand in hand gaan met innovatieve en klantgerichte oplossingen.

Ontwikkeling

Al in het eerste jaar van het bestaan, werden het paard en de wagen ingeruild voor een vrachtwagen. Gezien de economische situatie van die tijd was dit niet alleen een stap die getuigde van gedurfd ondernemerschap, maar ook van vertrouwen in eigen kunnen.

Zelf laden en lossen.

Dit was zo bij de aanschaf van de eerste truck met oplegger, eigenlijk niet meer dan een platte kar,  waardoor grote en complexe lading geladen en vastgezet konden worden, terwijl de truck elders kon worden ingezet.

Vervolgens werden auto’s uitgerust met een “boom”. Samen met een lier en een takelblok zorgde deze ervoor dat, onafhankelijk van derden, geladen en gelost kon worden.

Niet te vergelijken met de geavanceerde, hydraulische kranen waar onze kraanwagens tegenwoordig mee zijn uitgerust maar wel het begin van kraanwerk.

Oplossingen

In eigen beheer werden diverse soorten jukken en andere hulpmiddelen ontwikkeld en gefabriceerd. Of het nu ging om scheepsmotoren, jachten of constructies. Telkens weer wist men oplossingen te creëren, waardoor in de loop van de tijd een (inter)nationale reputatie werd opgebouwd.

Tweede generatie

In de jaren ’40 – ’45 bleef de onderneming alleen actief als taxichauffeur.

Vanaf 1953 kwam zijn zoon Jan Kees in de zaak en was het bedrijf weer actief in (speciale) transporten. Onder zijn leiding groeide de firma verder op de transportmarkt.

Derde generatie

In 1991 verhuisde het bedrijf van de van Vlietstraat naar de Ambachtsweg binnen Nieuw-Lekkerland, wat een grote stap was qua parkeer- werkplaats- en kantoorruimte.

Tegelijkertijd nam de derde generatie het stokje over.

Onder hun leiding groeide het bedrijf door naar 27 trekkende eenheden en werden veel speciale eenheden als zware kraanwagens, diepladers en langere schuiftrailers gekocht.

Ook werden er speciale klemmen ontwikkeld voor buizentransporten en noodvangrails om het werk sneller en veiliger uit te kunnen uitvoeren.

Vierde generatie

Sinds enkele jaren ligt de leiding van Jan Kees Boer transport bij de 4e generatie en is het de bedrijf verhuisd naar een nieuwe locatie aan de rivier de Lek in Nieuw-Lekkerland.

Tegenwoordig komt u de geel-groene kleuren in tal van landen binnen Europa tegen.

JKB: Op weg naar verbetering!