Op veel locaties zijn geen middelen beschikbaar voor het laden en lossen van goederen. Hiervoor bieden autolaadkranen een oplossing: zelf laden en lossen zonder dat u dit hoeft te regelen.

Toepassingen

Dagelijkse toepassingen hiervan zijn o.a.:  Perspijpen, ,machines, rijplaten, barriers, steigermaterialen, containers, aggregaten en vele andere zaken tot een gewicht van +/- 30 ton.

Hulpmiddelen

Speciaal geconstrueerde hulpmiddelen kunnen aan onze klemmen worden bevestigd om daarmee veilig te kunnen hijsen met o.a. rijplaten, barriers en damwand. Zo kunnen wij bijvoorbeeld rijplaten tot 3,5m breed of brede bielzen laden en lossen.

Perspijpen

Dagelijks vervoeren we vele perspijpen door west Europa. Met onze ‘pijpen’klem werkt dit uitermate efficiënt: geen shovel of kraan nodig voor het laden of lossen op het werk. Van een kleine diameter hdpe-leiding tot stalen leiding Ø1000.

Voor grotere diameters hebben een speciale klem waarmee zelfs een diameter van 1200 in de klem kan worden gepakt.

Zware autolaadkranen

Wij hebben diverse zware autolaadkranen in ons wagenpark, met een zwaarste kraan als 172 tm. welke een hijsvermogen van 29 ton naast de steunpoot heeft.

Gieklengte

Over een grote afstand iets kranen? Met onze 172 tm. kraan hebben we een bereik van 18,3m en met jib zelfs een gieklengte van 32,7 m. Onze ander jib kan bevestigd worden op een 60 tm of 105 kraan, waarmee we een lengte kunnen bereiken van 30,5 m.

Montage- en koppelwerkzaamheden

Wij zijn naast het kraanwerk ook gespecialiseerd in het koppelen van pijpen, wegoverspanningen

monteren of andere werkzaamheden.

De chauffeur monteert zelf door middel van de lucht van de auto of compressor de buizen met bouten aan elkaar met een slagmoersleutel.

Ook kan er een hoogwerker worden gehuurd om te assisteren bij overspanningen.