Toen in 1925 Abraham Boer gevraagd werd enkele karrenvrachten grind te vervoeren, kon hij -noch iemand anders- vermoeden, dat daarmee de basis gelegd werd voor een succesvol en internationaal gerenommeerde transportonderneming.

Al 90 jaar

Negentig jaar na het aanvaarden van die opdracht van het Hoogheemraadschap, staat Jan Kees Boer Transport wijd en zijd bekend als een degelijk en betrouwbare partner in logistieke dienstverlening. Een bedrijf waar efficintie en kwaliteit hand in hand gaan met innovatieve en klantgerichte oplossingen.

Ontwikkeling

Al in het eerste jaar van het bestaan, werden het paard en de wagen ingeruild voor een heuse vrachtwagen. Gezien de economische situatie van die tijd, niet alleen een stap die getuigde van gedurfd ondernemerschap, maar ook van vertrouwen in eigen kunnen.

Lier

Dat was zo bij de aanschaf van de eerste truck met oplegger -eigenlijk niet meer dan een platte kar- waardoor grote en complexe lading geladen en vastgezet konden worden, terwijl de truck elders kon worden ingezet. En dat was ook zo bij het uitrusten van de auto’s met een “boom”. Samen met een lier en een takelblok zorgde deze ervoor dat, onafhankelijk van derden, geladen en gelost kon worden.

Hydraulisch

Dat was lang voordat er sprake was van de geavanceerde, hydraulische kranen, waarmee de wagens tegenwoordig zijn uitgerust.

Oplossingen

In eigen beheer werden diverse soorten jukken en andere hulpmiddelen ontwikkeld en gefabriceerd. Of het nu ging om scheepsmotoren, jachten of constructies. Telkens weer wist men oplossingen te creren, waardoor in de loop van de tijd een (inter)nationale reputatie werd opgebouwd.

Jan Kees

In de jaren ’40 – ’45 bleef de onderneming alleen actief als taxichauffeur. Vanaf 1953 kwam zijn zoon Jan Kees in de zaak en was het bedrijf weer actief in (speciale) transporten en dankzij zijn leiding heroverde de firma haar positie op de transportmarkt.

Op (de) weg naar verbetering

Tegenwoordig komt u de geel-groene kleuren van Jan Kees Boer Transport -zoals het bedrijf nu heet- in tal van landen binnen Europa tegen.

JKB: Op weg naar verbetering!